Moros i cristians

La música és una de les coses més importants en les festes de moros i cristians, i dins de la música la percussió. Perquè una marxa mora o una marxa cristiana pugues no sonar igual depenent de la varietat i qualitat de la percussió que completa la banda de música.

Des de la nostra experiència de no pocs anys participant com a percussionistes en bandes i grups diversos, així com dirigint algun que un altre, hem generat dues propostes de percussió de qualitat per a completar el boato o la capitania que desitges per a les pròximes festes de moros i cristians.

La primera de les propostes és Balantala, que s’inclou dins del que podríem cridar percussió «tradicional» de moros i cristians (marxes mores i marxes cristianes). Balantala és un grup versàtil i adaptable a qualsevol necessitat, podent contractar des de 4 o 5 percussionistes per a reforçar una banda de música fins a arribar a 50 o fins i tot més, per a donar espectacularitat a una capitania o gran boato.

A més, cuidem al mínim els arranjaments de percussió, aprofitant la multitud d’instruments que utilitzem (timbals, bombos, gong, surdos, caixes xineses, darbukas, djembes, panderos, panderetes, esquellots…).

Al mateix temps, també et donem l’oportunitat de completar la percussió amb un nombre variable de dolçaines i instruments de vent-metall (trombons, trompetes, tubes, trompes…), podent tocar un bon nombre de peces i fent que el grup siga totalment independent en comptar amb la seua pròpia música.

Balantala - Grupo de percusión para fiestas de moros y cristianos

Més de deu anys d’experiència amb Samb’acho Batucada ens han ajudat a configurar la segona proposta que et fem: Kirimurê, un grup de percussió afrobrasileña d’entre 9 i 12 components pensat per a carrer, per a tot tipus de desfilada, però que pot integrar-se perfectament en un boato. Unint a un ballet els seus ritmes afro pots aconseguir un bonic espectacle per a incloure en una capitania dins d’unes festes de moros i cristians. Són ritmes enquadrats dins de la percussió brasilera, però amb tempos ràpids i amb un so molt «tribal».

Kirimure - Batucada, percusión afro, étnica

Aquesta és la percussió que tenim per a festes de moros i cristians, però estem oberts a les teues idees. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informem més detalladament, ens expliques la teua idea i t’ajudem.

Comparte con amor